top of page

Tarina

Miten Forget me not syntyi ja millainen kehitystyö on ollut taustalla.Mistä Forget me not-tarina lähti liikkeelle? Osa ehkä tunteekin brändin syntytarinan, mikäli sattuivat näkemään minut myyjäisissä pari vuotta sitten. Mutta niille, ketkä eivät ole ennen nähneet brändiä muualla kuin verkkokaupassa, voivat nyt lukea Forget me not-brändin koko elinkaaritarinan.Mistä kaikki alkoi


Forget me not sai alkunsa opiskeluaikanani joulumyyjäisistä. Halusin näpertää jotain pientä ja nättiä myyjäisiä varten, joten lähdin brändi edellä kehittelemään tuotteita. Myyntiin tuli horoskooppikukka-aiheisia kortteja ja niiden pohjalta koivuvanerisia korvakoruja. Lisäksi minulla oli jo tuolloin kiinnostus luonnonkosmetiikkaa kohtaan ja kaappiini oli ilmestynyt jonkin verran raaka-aineita. Päätin hyödyntää raaka-aineet ja myyntiin tuli vielä soijakynttilöitä ja valmismassasaippuaa. Minusta tässä myyntiprojektissa oli miellekästä juurikin pakkausten kehitteleminen ja tuotelinjan keksiminen.

Mistä sitten Forget me not -nimi sai alkunsa?

Tuotebrändäystä miettiessä minulla oli selkeä visio ekologisuudesta ja luonnonmukaisuudesta. Olin innostunut piirtämään horoskooppikukkia ja halusin jatkaa kukkaista teemaa myös itse brändiin. Forget me not tarkoittaa lemmikki-kukkaa englanniksi. Lemmikki on yksi minun lempikukistani ja olen ollut kovasti mieltynyt sen englanninkieliseen nimeen. Siinä on jotain runollista ja ehkä haikeaakin, mutta minulle siinä on ennen kaikkea maalaisromanttinen sävy. Joten päätin nimetä tuotelinjan Forget me not-nimeksi, koska se sopi silloisiin tuotteisiin ja arvomaailmaan.

Myöhemmin tuotelinjaan tuli muitakin luonnonkosmetiikkatuotteita kuten huulirasvoja, virkattuja pesulappusia ja lopulta myös shampoopaloja. Ensimmäisiin joulumyyjäisiin olin valmistanut kokeeksi vain muutaman shampoopalan, jotka suureksi ihmetykseksi myin ne alle tunnissa loppuun. Muutkin tuotteet menivät tasaiseen tahtiin, mutta isoin myynti tapahtui kosmetiikan puolella. Tästä sain rohkeutta kehittää Forget me not-shampoopaloja lopulliseen muotoonsa.Shampoopalojen kehittäminen


Ensimmäiset shampoopalat olivat toimivia, mutta halusin niihin enemmän vaikuttavia aineita sekä toiminnallisuutta. Kaksi ensimmäistä palaa olivat ruusu sekä matcha. Ne oli tarkoitettu normaaleille ja rasvoittuville hiuksille. Ruusussa oli mukana ruusuvettä sekä kuivattuja terälehtiä ja se oli hennon vaaleanpunaisen sävyinen. Matchassa oli samantyylisiä raaka-aineita kuin nykyisessäkin versiossa. Nykyinen matcha & sitrus pohjautuu tähän vanhempaan versioon, mutta raaka-aineita on muutettu sopimaan rasvoittuville hiuksille paremmin.


Myös muoto on muuttunut muun kehitystyön ohella. Aluksi olin käyttänyt silikonimuotteja, mutta nykyiset shampoopalat tehdään 3D-muotilla puristamalla kasaan. Silikonimuotilla tekeminen oli hieman hitaampaa, sillä samaan aikaan ei saanut kuin kuusi kappaletta ja massan piti olla enemmän sulanutta.


Pakkaus sai myös täysmuutoksen. Myin ensimmäisiä paloja vain muutamia kappaleita myyjäisissä, jolloin pakkausta ei juuri tarvinnutkaan, etiketti riitti. Mutta verkkokaupan avautumisen myötä logistiikka oli keksittävä toimimaan. Olin aikaisemmin lähettänyt vanhan shampoopalan postissa ja se oli murentunut täysin, vaikka olikin kuplapussissa. Siitä tiesin, että shampoopala matkustaisi turvallisesti vain pahvirasiassa. Pahvirasiaan sai myös kaiken oleennaisen infon painettua, jolloin tuote olisi viimeistellymmän näköinen.Ensimmäiset shampoopalat olivat ruusu ja matcha.

Kehitystyö oli matka, joka toi tuotteistani parhaimmat puolet esille. Matkan aikana opin paljon uusia asioita niin raaka-aineiden osalta, kuin tekniikankin harjoittamisessa. Vaikka nykyiset shampoopalat ovat viimeisteltyjä, niin mikään ei ole mielestäni täysin täydellistä tässä maailmassa, eikä välttämättä tarvitsekaan olla.


Tulevaisuuden ajatuksia


Mitä tulevaisuus tuo tullessaan on yleensä mysteeri. Emme valitettavasti tiedä mitä kaikkea on meille luvassa, mutta Forget me not-brändinä tulee elämään ainakin jonkin aikaa :) Minulla on paljon uusia ajatuksia ja toiveita tälle brändille ja jos näille asioille löytyy aika sekä paikka, niin ne toteutuvat :)


Heräsikö sinulle vielä joitain askarruttavia kysymyksiä liittyen brändiin tai sen tuotteisiin? Ota rohkeasti yhteyttä, niin vastaan parhaani mukaan!


PS. Marraskuussa tapahtuu kaikkea mielenkiintoista Forget me not-tuoteperheen osalta, joten muista olla mukana seuraamassa! Luvassa kaikkea uutta ja jännittävää!

124 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page