top of page
IMG_3133.jpg
Forget me not-shampoopalojen takana on Jaana Racero, sivutoiminen yrittäjä, graafikko ja valokuvaaja. Kaikki shampoopalat valmistuvat käsin omissa pienissä tiloissa Helsingissä.
 
Jokainen pala on yksilöllinen ja uniikki, kuten me kaikki!
Profiilikuva_jaana.jpg

Kaikki alkoi vuonna 2018 kun totesin, että kylpyhuoneemme oli täynnä kaikenlaisia muovipurnukoita. Ajattelin, että en toivoisi enempää muovijätettä meidän asuntoon ja siitähän idea sitten lähti eli pulloshampoon korvaaminen palalla. Palashampoo ei ollut täysin tuntematon minulle aikaisemminkaan, mutta nyt päätin ottaa siitä enemmän selvää ja ennen kaikkea kokeilla. Kokeiluni aloitin saippuapohjaisella luonnollisella palashampoolla. Paketissa luki ohjeissa, että hiuksilla saattaa kestää tottua öljypohjaiseen vaihtoehtoon ja että se saattaa jättää hiuksiin tahmaisuutta. Ja tahmaisiksi hiukseni jäivätkin! Minulla on aina ollut pitkä tukka, enkä ole sitä myöskään värjäillyt. Palashampoon kokeilu jatkui niin pitkälle kun palaa riitti, mutta hiukseni muuttuivat entistä tahmaisimmaksi ja öljyisiksi. En halunnut silti luovuttaa! Lisäsin mukaan etikkahuuhteen, mutta ai että kuinka paljon vihaankaan etikan hajua. Huuhde ehkä auttoi ensimmäisillä kerroilla, mutta en päässyt etikan hajusta mitenkään irti. 

 

Pakko myöntää, olin hieman lannistunut siitä, että palashampoo ei minun hiuksille sopinutkaan. Ajattelin, että ehkä sitä on pakko jatkaa vanhoja purnukoita jatkossakin, kunnes löysin shampoopalan, joka ei tahmanut ollenkaan. En ihan heti uskonut väitteeseen, mutta päätin vielä kerran kokeilla tätä toista versiota. Tuolloin sain sen ahaa-elämyksen ja olin taas mukana palashampoon maailmassa. Shampoopalassa ei ollut öljyjä tai lipeää vaan synteettisiä pinta-aktiiveja. En ihan heti tykästynyt sanaan synteettinen, mutta totesin, että tämä pala toimi ihmeellisellä tavalla omiin hiuksiini. Hyppäsin tässä vaiheessa luonnonkosmetiikan pariin ja etsin innokkaana kaikenlaisia kemikaalittomia ja puhtaita raaka-aineita kaikkien purnukoitteni vaihtamiseksi. Innostuin myös tekemään omia voiteita ja huulirasvoja. Kuten sanonta kuuluu, nälkä kasvaa syödessä. Kun totesin, että kosmetiikkaa voisi valmistaa itsekin, innostus ei jäänyt pelkästään voiteisiin, vaan lähdin kehittelemään omaa shampoopalaa!

 

Raaka-aineet olivat minulle tuttuja ja internetistä löysin pienen nipun hyviä reseptejä, joita lähdin kokeilemaan ja soveltamaan. Ensimmäiset palat toimivat ja olivat käytännöllisiä, vaikka ei ehkä täydellisiä. Tiesin tässä vaiheessa, mitä raaka-aineita hiukseni sietivät ja inspiraation lähteenä lähdin kokeilemaan muitakin valmiita shampoopaloja. Löysin mielenkiintoisia raaka-aineita ja yhdistelmiä, joista pidin erityisen paljon. Tästä lähti toinen kehityskierros oman täydellisen shampoopalan valmistukseen. Lue lisää blogipostauksesta täältä.

 

Voin siis ilolla nyt tarjota muillekin pitkän matkan tehneenä laadukasta ja ennen kaikkea mutkatonta hiustenpesua! 

Toivottaen Jaana

bottom of page